НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Търговец на произведения на изкуството забрави картина за 1,5 млн. долара в такси в Париж (05.05.2017)

Търговец на произведения на изкуството забрави картина на стойност 1,5 млн. долара в парижко такси. За щастие творбата на родения в Аржентина италиански творец Лучо Фонтана (1899-1968) е била върната от съвестния шофьор в полицията, съобщиха властите във френската столица.

Небрежният търговец е подал оплакване за кражба в полицията, след като забравил картината в автомобила, на който се е качил, за да се срещне с колекционер миналия четвъртък. След като не е могъл да разбере кое е таксито, мъжът се е обърнал към полицията.
 
Картината, наречена „Concetto spaziale“, се оценява на сумата от 1,5 млн. долара, посочват още от полицията. Тя е една от творбите на Фонтана, в които той пробива платното, за да създаде илюзия за пространство. 
През 2015 г. платно на Лучо Фонтана във формата на яйце достигна сумата от 15,9 млн. паунда (24,7 млн. долара), поставяйки рекорд на търг за художника.
 
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!