НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Павилионът на Германия беше удостоен с голямата награда на 57-мото Биенале на съвременното изкуство във Венеция (16.05.2017)
Експозицията на Германия беше удостоена с голямата награда на 57-мото Биенале на съвременното изкуство във Венеция за най-добър национален павилион, а немският художник Франц Ерхард Валтер получи "Златен лъв" за проекта си в главната изложба "Да живее живото изкуство!", предават световните медии.

В павилиона на Германия бе представен проектът "Фауст" на Ан Инхоф, който ще бъде пресъздаван в продължение на седем месеца по определен сценарий. Част от него са всекидневни 5-часови пърформанси в пространство със стъклени стени.
 
Според международното жури "Фауст" по най-добрия начин от всички 86 национални експозиции е превъплътил девиза Viva arte viva (Да живее изкуството!).

За работата си в основната изложба "Златен лъв" получи още един немски художник - Франц Ерхард Валтер – един от най-радикалните художници от втората половина на 20 в.

В рамките на Биеналето Валтер се представи с 3-метрови творби, създадени между 1983 и 1986 г. от поредицата "Конструкции за стени", а също така и с отделни произведения от серията от 1975 г. "Ходещи пиедестали".

Международното Венецианско биенале за съвременни изкуства бе открито на 13 май. 57-мото поред издание включва 86 национални павилиона.103 от общо 120 автори гостуват във Венеция за първи път. Биеналето ще продължи до 26 ноември.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!