НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Две картини на Фрагонар, оценени на 6 милиона евро бяха открити във френски замък (16.05.2017)

Две картини на френския живописец от XVIII век Жан Оноре Фрагонар, оценени на 6 милиона евро, бяха открити в замък в Нормандия в северозападната част на Франция.

Специалистите считаха за изгубени още от 1786 година платната на майстора, озаглавени "Le jeu de la palette" ("Игра на сенки") и "Le jeu de la bascule" ("На люлката"). Картините са създадени от Фрагонар през 1760 година, след завръщането му от Рим, когато той е едва 29 годишен.

Двете произведения на изкуството, които са класифицирани като „национално богатство“, са били открити от специалиста от френската компания Tajan, организираща аукциони, Теди Прат, в един от фамилните замъци в Нормандия. Собствениците на замъка коментират, че са нямали никаква представа, че в дома им има такива шедьоври и не са могли да отговорят на въпроса как картините са попаднали у тях.

Трябва да се отбележи и факта, че има забрана картините да бъдат изнасяни от Франция в следващите 30 месеца, което дава шанс на местните меценати да успеят да съберат нужните средства за откупуването им.

Двете платна ще бъдат представени на 9 и 10 юни в офиса на аукционна къща Tajan в Париж.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!