НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Откраднаха експонати за над 1 милиона евро от музей във френския град Лион (17.05.2017)
Музеят на изобразителните изкуства Фурвиер във Френския град Лион бе ограбен в нощта срещу събота, 13 май, съобщават световните агенции.

Изнесени са предмети, чиято стойност може да надхвърли 1 милион евро. Сред откраднатите експонати е главното съкровище на музея в град Лион – тиарата на Дева Мария, датираща от 1899 година, украсена с 1791 скъпоценни камъни. Освен короната са задигнати и други ценности.

Музеят, разположен на хълм до базиликата в Лион показва съкровища на ювелирното и златарското изкуство от 19-ти и 20-ти век.

Крадците проникнали в музея в 3:30 сутринта местно време. Според следователите те са били група от „добре екипирани, решителни и организирани хора“. По време на обира се е задействала алармената инсталация в помещението, но въпреки че полицаите бързо се пристигнали на мястото на произшествието, не са успели да хванат крадците.

Музеят временно е затворен за посетители.
музеят
музеят
част от експозицията
част от експозицията
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!