НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
5 модела мини чанти - произведения на изкуството (19.05.2017)
 Днес дамската чанта е не само средство за пренасяне на необходими вещи, но и неизменен моден аксесоар. Дамите през вековете не са имали проблем да съчетават обувките и чантата, защото са нямали чантичка, а обувките са били скрити под дългите поли. Но все от някъде се е появила Тя…

През 15 век за пръв път се появяват чанти с шнур наподобяващи торба, използвани и от двата пола. Картините от тази епоха показват плоски чанти, отрупани с пискюли и връвчици. Към края на века, модата става потайна, защото жените предпочитат да носят своите торбички с пари под полите, а когато се появяват бричовете с вътрешни джобове, век по-късно, мъжете започват да носят малки плетени кесии за пари в джобовете си. След Френската революция, обаче, стилът на женските дрехи е така изтънчен, че е невъзможно по тях да има джобове или скрити чантички.

Така този аксесоар заема ключово място в гардероба и става все по-красив, както може да се види от следващите пет изключителни модела обявени за произведения на изкуството от Кристис, те са и предмет на колекционерски интерес. Всички са лотове от специален аукцион в Хонконг на 31 май 2017 година.

The Constance, Hermès

Лимитирана серия бляскава Cassis, Bleu Tempête & Bleu Izmir Niloticus Crocodile Constance 18 с елемента от паладий, Hermès 2014. Оценъчната й стойност  е между 32 000 – 39 000 долара.
Constance първоначално е създадена през 50-те години на ХХ век и е наречена така на дъщерята на дизайнера. Тази чанта винаги е била класика, но едва в последните сезони достигна колекционерско ниво. Тази лимитирана версия с три цвята е изключително трудна за намиране, особено в този размер. Класическа, отличителна и рядка специална чанта.

Колекцията Ombré Lizard, Hermès

Рядка, лъскава чанта Kelly 25 с елементи от паладий, Hermès 2011. Оценъчна стойност – 20 000 до 26 000 долара.

Колекцията на Ombré Lizard стават много търсена след като става по-малко разпространена и все по-желана, което да покачва стойността и. Почти всеки сезон Birkin 25 може да се купи, но за сметка на това е изключително трудно да се намери Kelly – минали са вече 5 години откакто последно е видяна такава на търг в Кристис. В такова състояние, тази чанта има изключително висока колекционерска стойност.

Чанта във формата на кино камера, Chanel

Рядка черна вечерна чанта с кристали и форма на кино камера Париж-Рим, Chanel 2016. Oценъчна стойност – 13 000 до 19 000 долара.

Chanel създава тази великолепна вечерна чанта за колекцията „Metiers d’Art Paris-Rome“, посветена на Cinecittà film studios в Рим. Гениалното творение, вдъхновено от дългата кинематографична история на Италия, незабавно се превръща в звезда на колекцията и ограничето й количество довежда до мигновенното й разпродаване.

Бляскаво розова 5P Salvator Lizard Constance Èlan, Hermès

Розовата чанта 5P Salvator Lizard Constance Èlan, Hermès 2010 е със златни елементи и се оценява на 11 000 – 13 000 долара. Constance продължава да е един от най-колекционираните модели на Hermès. Тази по-нова версия в размер Èlan (дълга и правоъгълна версия на класическия дизайн) е изключително рядка. Розовата 5P е може би най-търсеният цвят, който се среща много рядко в гущеров стил.

Морско синьо с оребрен сатен Mini Sellier Kelly 20, Hermès

Mini Sellier Kelly 20 е със златни елементи и е модел на Hermès от 1991 година. Оценъчната стойност е 11 000 – 13 000 долара. Оригиналната Kelly 20  спира да се произвежда през 90-те години на XX век и винаги е вълнуващо да се намери на аукцион. Тя е произведена изключително от сатен и велур. С красиви сенки от тъмно синьо и зелено, тази чанта е една от най-редките на аукциона. В допълнение, след рестартирането на Kelly 20 тази година, оригиналът стана още по-търсен и ценен.

The Constance, Hermès
The Constance, Hermès
Ombré Lizard, Hermès
Ombré Lizard, Hermès
Чанта във формата на кино камера, Chanel
Чанта във формата на кино камера, Chanel
Чанта във формата на кино камера, Chanel
Чанта във формата на кино камера, Chanel
5P Salvator Lizard Constance Èlan, Hermès
5P Salvator Lizard Constance Èlan, Hermès
Mini Sellier Kelly 20, Hermès
Mini Sellier Kelly 20, Hermès
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!