НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Еротичен фотографски триптих във фондация Хелмут Нютън в Берлин (26.05.2017)
В началото на юни в галерията  на Фондация Хелмут Нютън в Берлин се подготвя  изложбата: "Събличане"на  Марио Тестино, "Pool Party" на Жана Пигоси и "Непубликувано" от самия Хелмут Нютън, създателят на изложбеното пространство. Три серии, обединени от изображения на комбинирани теми от областите на  еротиката, модата и красивия живот, който напълно отговаря на принципа, че секса продава или sex sells - мото, което са следвали Нютон и неговите колеги. Снимки за списание Vogue, както и Джак Никълсън, Боно и Наоми Кембъл, почиващи в известната вила Доран  в Антиб са сред акцентите. 

Според най-жестоките му противници Хелмут Нютон представя жените като предмет на сексуалните желания на мъжете. Фотографът отвръща, че за него жените са единствените възможни божества. И затова ги показва неизменно силни, независими и свободни. Любителите на силно характерния му стил настояват, че той е визионер при използването на голотата и сексапила на женското тяло, белязали цялата му кариера. Други стигат още по-далеч, твърдейки, че Нютън всъщност е феминист, който издига жените на пиедестал.

„Как би снимал през целия си живот жените, ако ги мразеше?“, пита съпругата му. Налагало й се да го защитава от нападките на разярени феминистки, понякога чисто физически. За първи път това й се случило в ресторант в Париж. Някаква жена разпознава "омразния" Хелмут Нютън на съседната маса и заплашително се устремява към него... 

Вероятно най-известния моден фотограф в света към днешна дата, Марио Тестино пък е имал честта да снима буквално всяка звезда като Мик Джагър, Кийт Ричардс, Дейвид Боуи, Брад Пит и Дейвид Бекъм.  

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!