НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Tate Modern продължава да показва жените художници с изложби на Ани Алберс и Джоан Джонас през 2018 г. (26.05.2017)
Tate обяви своята изложбена програма за 2018 г. за четирите си сгради, като две от трите основни самостоятелни изложби в "Тейт Модерн", музея за съвременно изкуство, ще бъдат на жени, продължавайки по-широката тенденция музея да показва повече художнички. Самостоятелни изложби на американката Джоан Джоунс популярна с видео и пърформанси (14 март-5 август 2018 г.) и текстилният пионер и художничка от Баухаус – Ани Алберс (11 октомври 2018-13 януари 2019 г.) ще последват изложбата на Пикасо, с творби създадени в една единствена година – „Пикасо 1932 - Любов, слава, трагедия“ (8 март-9 септември 2018 г.).

Тейт Британ, първият музей от групата ще бъде домакин на две големи групови експозиции "Прекалено човешки: Бейкън, Фройд и векът на живописта" (28 февруари-27 август 2018 г.) и "Последствия: изкуството след Първата световна война" (5 юни-16 септември 2018 г.). „Прекалено човешки“ ще се съсредоточи върху фигуративната живопис във Великобритания и ще включва творби на Франсис Бейкън, Франк Ауербах, Р. Б. Китай и Паула Рего. „Последствия“ ще отбележи 100-годишнината от края на Първата световна война и ще разгледа непосредственото й въздействие в европейското изкуство и развитието на авангардни движения като Дада и сюрреализъм.

Тейт Сент Ивс, който отново се отвори тази година след голяма експанзия, планира изложба на 35 жени художници, обединени от темата за Вирджиния Улф (януари-май 2018 г.) и изложба на британския художник Патрик Херон (май-септември 2018 г.), който живее близо до Сейнт Ивс до смъртта си през 1999 г.

Тейт Ливърпул ще отбележи 30-ия си рожден ден с изложба на австрийския художник Егон Шиле (24 май-23 септември 2018 г.), с включени изключително рядко срещани рисунки и френския художник Фернанд Леже (23 ноември 2018-17 март 2019 г.). Трябва да се акцентира и на първото голямо представяне във Великобритания на водещия иракски абстрактен художник Диа Ал-Азави.

Ани Алберс
Ани Алберс
Ани Алберс
Ани Алберс
Ани Алберс
Ани Алберс
Ани Алберс
Ани Алберс
Ани Алберс
Ани Алберс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
Джоан Джоунс
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!