НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Холандец преспа в Райксмузеум (06.06.2017)

Училищният преподавател Стефан Каспър получил възможността да пренощува при един от главните шедьоври на Райксмузеум – картината на Рембранд „Нощна стража“, защото се оказал 10 000 000 посетител на нидерландския музей. Той прекарал нощта на 2 юни пред картината на нидерландския майстор. За госта не само организирали спално място срещу шедьовъра, но и му приготвили изискана вечеря, която била сервирана директно в изложбената зала.

По думите на Каспър, по време на нощта в музея той не видял нито един от охранителите и затова не се притеснил да се разхожда по халат и да си прави множество селфита. В това може да се убедите като погледнете в профила на инстаграм на щастливеца @studiostefankasper. В него холандецът, който в свободното си време се занимава с изкуство, публикува фотографии на собствените си произведения. Стефан Каспър се оказа, че не е почитател нито на класическото изкуство, нито на Рембранд, като заяви пред пресата. Въпреки това, той заявява, че нощта прекарана в музея все пак „му е позволила да погледне на изкуството с други очи“.
 
Картината на Рембранд „Нощна стража“ има огромно значение за Райксмузеум. Специално за поставянето й през 1906 година цялата сграда на музея е променена. През септември 1975 година произведението станало жертва на вандал, който 12 пъти прорязал с нож платното. Интересното тук е, че престъпникът се оказал също училищен учител.
 
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!