НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Анселм Кифер показва изложба с най-новите си творби в Ермитажа (09.06.2017)

 Германският художник Анселм Кифeр преставя своята първа самостоятелна изложба в Русия, наречена „Анселм Кифер - на Велимир Хлебников. Съдбите на народите”.

Експозицията, с която художникът отдава своята почит на големия поет-футурист Велимир Хлебников, е организирана от Ермитажа заедно с галерията на Тадеус Ропак. Изложбата може да бъде разгледана до 3 септември 2017 г. в Николаевската зала на Зимния дворец.
 
През миналата година, вдъхновен от посещението си в Петербург, артистът създаде специално за Ермитажа нов изложбен проект. В трите части на Николаевската зала той представя около 30 нови, специално създадени за тази изложба платна, посветени на Велимир Хлебников. За първи път художникът показва творби, инспирирани от изтъкнатия авангардист през 2006 г., когато в Aldrich Museum of Contemporary Art, Кънектикът, е открита експозицията Anselm Kiefer, Velimir Chlebnikov.
 
Към експозицията „Анселм Кифер - на Велимир Хлебников. Съдбите на народите” е отпечатан научен илюстриран каталог (на руски и на английски) от Edition Thaddaeus Ropac (2017). Изложбата ще бъде съпътствана и от мащабна образователна програма, включваща среща с Анселм Кифер, с кураторите, прожекции на документални филми, цикъл от лекции, майсторски класове и поредица от публични дискусии.
Събитието е част от честванията на 100-годишнината от Октомврийската революция, която се навършва през 2017 г.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!