НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Два акварела, илюстриращи първото издание на прочутата книга „Малкия принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери, бяха продадени на търг в Париж (16.06.2017)

Два акварела, които изобразяват Малкия принц – прочутия персонаж на Антоан дьо Сент-Екзюпери, бяха продадени на търг в Париж за обща сума от над 500 хил. евро.

Първото произведение, което беше оценено между 110 хил. и 140 хил. евро, беше закупено за 294 хил. евро. Второто, оценено в диапазона 92 хил. - 110 хил. евро, пък достигна цена от 226 хил. евро.
Двата акварела са използвани като илюстрации в първото издание на прочутата книга „Малкия принц“.
 
Първият акварел е с размери 27,8 см на 21,4 см и изобразява Малкия принц, седнал на стол и съзерцаващ залязващото червено слънце. За тази творба Екзюпери е използвал кафяв туш и водни бои – охра, кафява, червена и синя.
 
Вторият акварел е със същите размери и показва Малкия принц, легнал по корем в градина с рози. За създаването на творбата, която включва няколко щрихи с молив, са използвани кафяв туш и водни бои - охра, кафява и червена.
 
Цяла поредица от подготвителни рисунки от Сент-Екзюпери за „Малкия принц“ беше купена за 104 хил. евро, след като първоначалната ѝ оценка беше между 80 хил. и 100 хил. евро.
 
Писмо на Екзюпери, адресирано до приятеля му Пиер Далоз, също беше продадено. Това е едно от двете последни писма на писателя и достигна цена от 18 200 евро. То беше оценено между 15 хил. и 20 хил. евро. 
 
Литературната творба е изключително популярна по цял свят, като е преведена на 270 езика и има над 1300 издания. От нея са продадени над 145 млн. екземпляра.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!