НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Джеф Кунс предприе радикални съкращения на свои асистенти (26.06.2017)
 Джеф Кунс предприе радикални съкращения на свои сътрудници – от 60 души в неговото ателие ще останат само 30. Асистент-художниците на Кунс, работили за него повече от десет години, няма да получат никаква компенсация след прекратяването на договорите си.

През 2015 г., в студиото на Кунс са работели повече от 100 души, които били наети, за да завършат серията Gazing Ball. За поредицата артистът използва ръчно изработени копия на 35 шедьовъра на изобразително изкуство. След като репликите са били завършени, върху тях помощниците на Джеф Кунс монтираха по едно синьо огледално кълбо.

През миналата година американският художник освободи 15-20 души от нощната смяна, за които имало информация, че подготвяли създаването на профсъюз. Според анонимни източници, заплащането на асистент-художниците било по 21 USD на час, а експерти твърдят, че причината за съкращенията отчасти се дължи именно на липсата на продажби на творби от серията Gazing Ball. Засега от екипа на артиста, обаче, няма официални коментари за уволненията на служителите.

До 18 август част от поредицата Gazing Ball е изложена в Gagosian Gallery в Бевърли Хилс, Калифорния.
Jeff Koons Gazing ball
Jeff Koons Gazing ball
Jeff Koons Gazing ball
Jeff Koons Gazing ball
Jeff Koons Gazing ball bags
Jeff Koons Gazing ball bags
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!