НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
75 години от рождението на Димитър Киров (28.05.2010)
От 4 до 26 юни 2010 г. галерия „Шипка” 6 ще представи една юбилейна изложба на небезизвестния художник Димитър Киров.

Изявите му стартират през 50-те и 60-те години на миналия век като с творбите си кара публиката да се замисли над устойчиво повторяемите образни структури в картините му. В тях може да се открие една лична иконография.

Мотото на тази изложба е „Духът ДиКиро” и има за цел да покаже на широката публика пловдивския художник такъв какъвто той би искал да остане в паметта на поколенията с последните си платна.

Ще бъдат представени късните му непоказвани творби, които не са толкова типични като изразност, смисъл и звучене за творчеството му. Носят в себе си едновременно емоционален положителен и отрицателен заряд.

Картините на Димитър Киров притежават експресивен колорит, изображенията са динамични и свободни. Цветовете които използва са пъстри и ярки, а реалното и осезаемото са водещи в произведенията му.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!