НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Испански съд постанови ексхумацията на тленните останки на Салвадор Дали (27.06.2017)

Съд в испанската столица постанови ексхумацията на тленните останките на художника Салвадор Дали /1904-1989/ във връзка с иск за установяване на бащинство. Мярката е свързана с необходимостта от провеждането на биологичен тест за бащинство, след като ищцата Пилар Абел поиска да бъде признатa за дъщеря на художника.

Пилар Абел, родена през 1956-та година заведе дело, в което твърди, че майка й е имала любовна афера с Дали. Майката на Пилар работела за семейството на Дали, но напуснала работа, преместила се в друг град и се омъжила за друг мъж. Въпреки това, тя често казвала на дъщеря си, че истинският й баща е Салвадор Дали.

Съдията в Мадрид аргументира решението си с това, че няма биологични останки или лични предмети на художника, които да бъдат използвани в теста за бащинство.
 
Фондацията, която управлява имотите на Дали обяви, че ще обжалва. Сюрреалистът, който почина през 1989-та на 85-годишна възраст, е погребан в театъра и музей, който сам е проектирал в родния си град. 
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!