НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят на модерното изкуство в Ню Йорк ще включи автомобила "Фиат 500" в постоянната си експозиция (11.07.2017)
 Във връзка с навършването на 60 години, откакто е създаден, автомобилът "Фиат 500" влезе в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк, предават световните агенции.
 
Италианският автомобил е пуснат в употреба на 4 юли 1957 г. в присъствието на тогавашния директор на "Фиат" Джовани Аниели. Оттогава до 1975 г. са произведени над 4,2 милиона автомобила "Фиат 500". След пауза, продължила до 2007 г., моделът бе възроден и бяха създадени нови 2 милиона автомобила.

"Фиат 500" обедини различни технологични новости. Той е икона в автомобилната история, променила фундаментално автомобилния дизайн и производство”, коментира Мартино Стиерли, куратор в MoMA. “Добавянето на този непретенциозен шедьовър към нашата колекция ще ни позволи да разширим историята на автомобилния дизайн, която демонстрираме в музея”.

Музеят на модерното изкуство в Ню Йорк е купил "Фиат 500 F" от 1968 г., най-продаваният и най-популярният навремето модел на "Фиат".
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!