НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Поглед към бежанците и НПО-тата чрез организирана изложба и търг в Париж (28.07.2017)
 Художници като Синди Шерман, Глен Лигон, Джими Дърам и Анете Месаджър дариха произведения на изкуството на специална изложба и аукцион в помощ на неправителствени организации, които помагат на бежанците, пристигащи във Франция. Изложбата „We dream under the same sky” се очаква да отвори врати тази есен в Пале де Токио, Париж (16-21 септември); творбите ще бъдат продадени на 27 септември в галерията Azzedine Alaïa в търг, организиран от Кристис.

Лигон ще покаже “Stranger Study#29(2017)”, произведение включващо въглищен прах. Сред другите творби са вълнен килим на Мона Хатум, „Afgan” (червен и оранжев, 2008), скулптурната работа “Chicos 2015” от Адел Абдесемед и телената мрежа с меш от Наири Баграмиан и „Waste Basket (Bins for rejected ideas, 2012).

Френският дизайнер Мартин Жекли допълва изложбата с творба озаглавена Artefact Side Tables (Paire, 2013), която е изработена от кварцит и позлатена неръждаема стомана. Той изрази своята солидарност за „нашите братя, които са бедни и изтощени“, като добавя „Как бих могъл да не помисля и за моите родители, които напускат Унгария преди 70 години и идват да живеят в страната (Франция), в която живея аз сега.

Изложбата в Пале де Токио ще включва прожекции, пърформанси и дискусии обсъждащи неправителствените организации, сред които La Cimade, която помага на мигрантите да получат достъп до здравни и жилищни услуги, а също и Thot – френско езиково училище за бежанци.

Почетната комисия, която подкрепя събитието, включва имена като: актрисата Катрин Деньов, швейцарската художничка Мая Хофман, френският милиардер колекционер Франсоа Пино и Ханс Улрих Обирст, който е ръководител на галерии Serpentine в Лондон.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!