НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
В Музея за модерно изкуство в Милано беше открита голяма изложба на австрийския художник Густав Климт (02.08.2017)
 В Музея за модерно изкуство в Милано беше открита голяма изложба на австрийския художник Густав Климт малко преди 100-годишнината от смъртта му, която ще бъде отбелязана догодина, предават световните медии.  

Експозицията не показва платна на твореца, а творбите му имат мултимедийно представяне. Ще бъдат представени десетки изображения на произведения на Климт, негови снимки и на неговата спътница в живота Емили Фльоге. Интерес предизвикват и фотографиите от Виена от епохата, в която е творил Климт. Те са прожектирани в гигантски формат по стените в атмосфера, изпълнена с музика и поезия.

„Климт беше последовател на тоталното изкуство, творец, който разбра още от детството си взаимообвързаността на изкуствата. Баща му беше ювелир, а майка му – страстен поклонник на операта. Така че Климт е един от художниците, които най-лесно се поддават на подобно мултимедийно отразяване“, заяви Серджо Рисалити, научно-технически координатор на изложбата.

Специалистът припомни, че първите опити на Климт в изобразителното изкуство са свързани с декорирането на големите театри. Той е живял в свят, пропит с музика, литература, архитектура, когато Виена е преживявала една славна страница в историята си.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!