НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
През месец септември музеят „Албертина” във Виена ще покаже две експозиции, посветени на Питер Брьогел Стария и Рафаел (08.08.2017)

През месец септември музеят „Албертина” във Виена ще покаже две мащабни изложби, посветени на творчеството на Питер Брьогел Стария и Рафаело. 

От 8 септември до 3 декември в музея ще може да бъде видяна изложбата “Bruegel. Drawing the World” с творби на знаменития холандски художник Питер Брьогел Стария, а от 29 септември до 7 януари 2018 г. ще бъде представена експозиция с произведения на ренесансовия гений Рафаело.

“Bruegel. Drawing the World” ще покаже над 100 от най-известните рисунки и графики на художника, който е сред най-значимите художници на своето време. Експозицията ще покаже забележителното му графично творчество, както и неговото художествено развитие, съпоставяйки го с изкуството на негови предшественици като Йеронимус Бош и Албрехт Дюрер.   

Изложбата включва и около 20 от най-забележителните рисунки на Брьогел Стария, които се намират в колекциите на различни музеи по цял свят. За първи път ще бъдат показани и образци на неговото графично изкуство, възстановени от специалистите на виенския музей в хода на техните дългогодишни научни изследвания.      

Изложбата „Рафаел” („Raphael”) ще представи около 170 от най-значимите картини и рисунки на ренесансовия гений. В експозицията са включени както шедьоври от богатата колекция на музея „Албертина”, така и от световни арт институции като галерия „Уфици” във Флоренция, Кралската колекция на Британското кралско семейство, Британският музей, Лувъра, Музеите на Ватикана, музея „Прадо”, музеят „Ешмол”в Оксфорд, Англия, и много други.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!