НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Джим Кери разкрива художествения си талант в нов мини документален филм (15.08.2017)
Докато повечето фенове познават актьора заради комедийните му роли, новият документален филм представя света на художника Джим Кери.
Кери,  рисува и живописва, откакто е дете, но сега представя своето изкуството в нов документален филм, наречен I Needed Color / Имам нужда от цвят. В него Кери разкрива любовта си към живописта - и как тя му помага да се свърже с "вътрешната си същност".
 
Актьорът споделя, че за пръв път започва да рисува като начин да се справи с емоционални трудности.
"Скицирах през цялото време, но не направих много картини", казва той. "Внезапно, преди 6 години, когато се опитвах да излекувам разбитото си сърце, реших: "Е, може би ще рисувам. " Когато наистина започнах да рисувам, станах толкова обсебен, че нямаше място да се придвижвам в дома си", казва той. – „Картините бяха навсякъде. Огледах се наоколо, беше наистина мрачна зима в Ню Йорк и беше толкова депресиращо. И мисля, че имах нужда от цвят.“
 
Джим Кери е един от многото художници знаменитости - рок звездите се превръщат в забележителни живописци. Портретите на Рони Ууд от Rolling Stones са визуален дневник на историята на рокендрола, а картините на Боб Дилън показват в убедителна визуална форма пейзажа от песните му. Музикантите са по-открити в своите рисунки и картини без да се интересуват от художествената „мода“.  За разлика от тях актьорите не винаги са получават признание като художници, освен Джим Кери, Вал Килмър и Силвестър Сталоун, чието творчество се излага в музеи в Русия и Франция и дори Арт Базел, Маями през 2009 г., понасят много критики. Преобладаващите коментари за тримата са, че след като не могат да продават филмите си започват да продават картините си.
 
Може би музикантите-художници са по-добре приети, защото актьорите дават толкова много в ролите си, че остават без творчески сили. Каквато и да е причината, Кери се присъединява към холивудските художници, които не са взети на сериозно. Грубо оцветените лица, флуоресцентни портрети и „кичозни“ абстракции стават обект на много подигравки. В негова защита - Кери използва изкуството, за да преодолее болезнения край на връзката си и за него то е като терапия, без да твърди, че е новият Пикасо. 
 
 
.
.
Силвестър Сталоун представя своя картина на Арт Базел, Маями през 2009 г.
Силвестър Сталоун представя своя картина на Арт Базел, Маями през 2009 г.
картина на Вал Килмър
картина на Вал Килмър
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!