НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Нови културни проекти и изложба в Лувъра ще съпътстват европредседателството на България (15.08.2017)
Изложба в Лувъра е част от културните събития, които ще отбележат председателството на ЕС, което страната поема в началото на 2018 г. Министерството на културата ще отдели 4 млн. лева за различни прояви в областта на културата по време на българското председателство на Европейския съюз. В това число влизат задължителните събития по откриването и закриването на председателството, както и други 7 големи събития, едно от които е изложбата в Лувъра, посветена на Първото българско царство. От четирите милиона над 1,6 млн. лева ще бъдат разпределени за проекти на конкурсен принцип чрез Националния фонд "Култура".

Културната програма на Българското председателство цели да представи българската националната специфика и идентичност, да подчертае мястото на България в Европа, да представи наследството, традициите и културното многообразие, постиженията, таланта и новаторските търсения и творчески идеи на българските творци и граждани, както и да създаде възможности за активизиране на културното сътрудничество и диалог на европейско равнище. 

Освен това според Министерството на културата българското председателство следва да бъде обвързано с домакинството на Варна на „Европейска младежка столица“ през 2017 г., на София на „Европейска столица на спорта” през 2018 г. и на Пловдив на „Европейска столица на културата” през 2019 г. с цел максимално популяризиране на страната ни и координирано планиране на инфраструктурни и логистични мерки и културна програма.

Поканата вече е обявена, тече срокът за кандидатстване, който е 45 дни. Предложенията ще се одобряват от експертна комисия към фонд "Култура".
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!