НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картини на Кърт Кобейн за първи път пред публика (01.09.2017)
В американския град Сиатъл бе представена първата по рода си изложба на произведения на изобразителното изкуство на легендарния вокалист на Нирвана – Кърт Кобейн. Целта на експозицията е да разказва в пълнота историята за това кой е бил Кърт Кобейн, посредством произведения на изкуството,създадени от него и лични предмети и сувенири. Нещо като това, което Rolling Stones създадоха в Лондон, когато групата представи няколко картини, много рисунки, скулптури и всякакви предмети на изкуството и ежедневието, които са изиграли важна роля в оформянето и развитието на групата.

Една от най-известните рисунки на музиканта е "Дева Мария" − нарисувана и със собствената му кръв, смесена с кръвта на съпругата му Къртни Лав. За тази рисунка, създадена като рекламен флайър за концерт на "Нирвана" през 1988 г., разказва и документалният филм "Kurt Cobain: Montage of Heck", излъчен на филмовия фестивал "Сънданс" през 2015 г.  И докато повечето музикални фенове са запознати с произведението на изкуството представляващо сюреалистично кухо тяло с нетипично дълги крайници, малко бебе, което се е закрепило за него и няколко цветя, създадено от фронтмена на „Нирвана“ и използвано впоследствие за обложка на Incesticide, то някои от картините никога не са виждани от широката общественост. Организаторите описват творчеството на Кобейн, като експресионистично в стила на норвежкия художник Едвард Мунк. Произведения на изобразителното изкуство, дело на Кърт Кобейн вече са били продавани на частни колекционери, като откупните цени варират от $ 1,200 до $ 4,500.

Поредицата от комикси, скици и други творби също ще включва талисманът на хеви метъл група Iron Maijden – Еди, чието пълно име е Главата Еди или Главата Едуард,  но е известен още и като Едуард Велики. Друга картина включена в изложбата е произведение, което послужи за корицата на албума „Montage Of Heck: The Home Recordings“ от 2015.

Междувременно дъщерята на Кърт Кобейн Франсис Кобейн откри нова своя художествена изложба с Линдзи Уей от групата Mindless Self Indulgence. 24-годишната дъщеря на Кърт Кобейн и Къртни Лав е организирала своята инициатива през последните месеци и тя ще се проведе в Галерия 30 Юг в Пасадена, Калифорния, наречена „Призраци за продажба“. Това е съвместно шоу с Линдзи Уей, съпругата на фронтмена на My Chemical Romance Джерард Уей, която е известна със сценичното си име Lyn-Z.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!