НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ПЕТО НАЦИОНАЛНО БИЕНАЛЕ НА МАЛКИТЕ ФОРМИ В ИЗОБРАЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО – ПЛЕВЕН 2010 г. (01.06.2010)
Националното биенале на малките форми в изобразителното изкуство - Плевен 2010 г. е традиционен форум за представяне на съвременните тенденции и постижения в областта на малките форми в изобразителното изкуство в национален мащаб.
Стимулира творческите изяви и контакти на българските художници от всички поколения.

То се организира от Община Плевен, ХГ “Илия Бешков”, Съюза на българските художници и е под патронажа на кмета на град Плевен. С подкрепата на Министерство на Културата и Фондация “Св. св. Кирил и Методий”.

Биеналето се открива на 29 октомври (петък) 2010 г. от 17,00 ч. в Художествена галерия “Илия Бешков” - Плевен и продължава до 30.12.2010 г.

Желаещите да участват, трябва да представят своите творбите в периода 1 - 10 септември 2010 г. в ХГ “Ил. Бешков” - Плевен или в СБХ – София, ул. Шипка 6. Основните раздели са: живопис, графика, скулптура и млад автор (до 30 годин).

Журирането на произведенията ще се извърши на 17 септември 2010 г. от селекционно жури, което се назначава от кмета на Община Плевен и включва представители на СБХ - София и Община Плевен.

На биеналето ще бъдат присъдени следните награди:

- Голяма награда на СБХ – София - 1200,00 лв.
- Награда на МФ “Св. св.Кирил и Методий” - 1000,00 лв.
- Награда на Община Плевен - 1000,00 лв.
- Четири равностойни награди по - 600,00 лв.
- Двадесет почетни дипломи за участие

Предвидените равностойни награди се разпределят в основните раздели, а носителят на голямата награда ще бъде поканен да направи самостоятелна изложба на следващото биенале.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!