НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Италия с мащабна изложба на Ван Гог (10.10.2017)
 Най-голямата изложба на Винсент Ван Гог в Европа и Америка сто години след смъртта му  е през 1990 г. Сега тя се открива отново в северния италиански град Виченца и ще продължи до 8 април 2018 г. Озаглавена "Van Gogh: Between Wheat and Sky“/ „Ван Гог: Между пшеницата и небето“, експозицията включва 124 произведения (86 рисунки и 38 картини) от всички периоди на кариерата на художника.

Музеят Kröller-Müller в Отерло, Холандия, е основният кредитор, който предоставя 113 произведения от Ван Гог в замяна на значителна и неразкрита по размер такса. Говорител на музея заяви, че парите ще отидат в общите средства на институцията. Други кредитори, повечето от които предоставят единични творби от Ван Гог, включват националната галерия на Шотландия в Единбург и музеят Wallraf-Richartz и фондация Corboud в Кьолн.

Изложбата се провежда на изключително място, базиликата Паладиана, проектирана от Андреа Паладио през 1546 г. за управлението на Виченца. Тя е повредена от бомбардировките по време на Втората световна война и извършеният бърз ремонт след това води по-късно до основен проект за възстановяване, завършен преди пет години. Изложбата на Ван Гог се провежда на горното ниво, под огромен покрив.

Ван Гог: Между пшеницата и небето е организирана от базираната в Тревизо Linea d'ombra, създадена от историка по изкуство Марко Голдин през 1996 г. Оттогава компанията организира поредица от изложби, които според статистиката са показали 9,889 произведения от 1072 музея. Техните изложби в Италия са привлекли над 10 милиона посетители.

Последната голяма монография на Ван Гог от Голдин, която се проведе в Бреша за три месеца през 2008-2009 г., включва 85 произведения и е видяна от 542 000 души. Изложбата във Виченца е много по-голяма и ще продължи шест месеца, така че броят на посетителите вероятно ще бъде значително по-голям. Това ще представлява значителен стимул за туризъм за един град с едва 115 000 жители. Шоуто е спонсорирано от Segafredo Zanetti.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!