НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Светлин Русев откри изложба на известни български художници в Гоце Делчев (27.10.2017)

 Нова изложба събра ценители и приятели на съвременното българско художествено изкуство. Причината е откритата изложба на картини на едни от най-големите съвременни български художници. „Докосване“ събира под един покрив творби на акад. Светлин Русев, Дарина Христова, проф. Десислава Минчева, Захари Каменов, Милко Божков, Росен Кръстев и Стоян Цанев. Куратор на изложбата е Иво Масларски.

 

Поводът за изложбата „Докосване“ е 105 години от Освобождението на Неврокопския край и празниците на град Гоце Делчев. Картините гостуват в Гоце Делчев и могат да се видят безплатно в Uva Nestum Wine & SPA от всички жители и гости на града до 20 ноември 2017 г., въпреки че по-голямата част от картините бяха изкупени още през първия ден на изложбата.

В изложбата „Докосване“ майсторите на четката излагат освен свои картини, които са вдъхновени от красотите и историята на Неврокопския край, и свои художествени творби на други теми. Всички автори на платната присъстваха на откриването на изложбата, а акад. Светлин Русев произнесе тържествено слово по време на официалното събитие и поздрави гоцеделчевци за празника им. 

„Гоцеделчевци винаги сме имали отношение към културата, към изкуството и за мен е чест да подаря за празника на града на своите съграждани възможността да се докоснат до картини на едни от най- добрите съвременни български художници, събрани на едно място“, сподели при откриването на изложбата Иван Биларев, вдъхновител на идеята за изложбата.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!