НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Лоренцо Куин да следва стъпките на Кристо, като създава творба за езерото Изео (31.10.2017)
 По-рано тази година Лоренцо Куин стана първият художник, който инсталира произведение на изкуството директно във водите на Канале Гранде във Венеция. През следващата година той планира да преобрази още един воден обект: езерото Изео в Северна Италия, станало известно през 2016 г. с плаващите кейове на Кристо, инсталация, която формира мост към остров Монте Изола.

"Бях благословен с Венеция, имахме подкрепа там", казва Куин, синът на актьора, спечелил Оскар Антъни Куин, "и  сега ме помолиха да поема проект на мястото на езерото, където Кристо създаде инсталацията си миналата година." Още в ранните етапи, Куин казва, че предложената монументална стоманена инсталация, озаглавена "Вие сте светът", се отнася до темпоралност и мимолетната природа на живота. "Става дума за преминаването на хората на земята. Нищо не е вечно; сега е нашето време да оставим белег ", казва той. Художникът сподели още, че иска да привлече деца в създаването на скулптурата.

Изменението на климата е обект на голяма част от работите на Куин, включително и няколкото нови произведения в изложбата му, която се откри в галерия Halcyon в Лондон тази седмица (продължава до 22 декември).  Произведението във Венеция, което е инсталирано, за да съвпадне с биеналето тази година представлява две ръце, които излизат от Канале Гранде и изглежда, подпират стените на историческия Ca 'Sagredo Hotel. „Това е призив към политиците по света да предприемат действия, преди да е станало твърде късно“, казва Куин. Творбата се оказа толкова популярна сред обществеността, че присъствието й бе удължено от ноември до следващата пролет, съобщава Telegraph.

инсталацията във Венеция
инсталацията във Венеция
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!