НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Paris Photo добавя и филми към своите изложби (10.11.2017)
 Двадесет и първото издание на Paris Photo се връща в Гранд Пале, от 9 до 12 ноември с 160 галерии от 30 държави и книжен сектор, включващ 32-ма издатели. За първи път киното ще бъде на фокус с встъпителен филм и видео сектор организиран в партньорство с френската кино верига MK2. (Компанията е собственост на Марин Кармиц, чиято фотографска колекция е изложена в центъра за изкуство La Maison Rouge в Париж до 21 януари 2018 г.).

"Имахме желание да се отворим за филмовото изкуство от дълго време и Гранд Пале имаше достатъчно късмет да притежава прекрасно кино, което принадлежи на MK2", заявява Флоренция Буржеоа, директор на Paris Photo. Включват се девет филма, както и видеоклипове от артисти като Ванеса Бийкрофт и Лаура Хено. Карл Лагерфелд, прочутият моден дизайнер и творчески директор на Шанел, е "почетният гост" тази година. Той е избрал около 100 лични фотографии, които да покаже в Гранд Пале.

"Човек открива привличането си към абстракцията, но също и към черно-бяла фотография чрез винтидж снимки на Андре Кертес, Бранкузи и Илза Бинг", казва Буржеоа. Основният сектор включва 29 самостоятелни изложби, включително представяне на идиосинкратичните, хумористични образи на Зигмар Полке в съвместен щанд на галериите Sies и Höke (Düsseldorf) и Kicken Berlin. Също така ще бъде представена модната фотография на Гай Бурдин от галерия Louise Alexander (Порто Черво, Италия). Сред другите акценти са секторът "Призма" (посветен на големи формати) и изложбата "Сълзите на нещата", която представя 150 творби от частната колекция на дилъра Хелга де Алвеар, (81-годишна колекционерка на фотография родена в Германия, живееща в Мадрид).

Сред останалите акценти са:

Галерия Mélanie Rio (Nantes): Едгар Мартинс

Галерията ще представи португалския фотограф Едгар Мартинс със „Siloquies and Soliloquies on Death, Life and Other Interludes (2016)“, серия създадена с Националния институт по правна медицина и съдебни науки в Португалия. "Тази изложба е частично мотивирана от травмиращото убийство на близък приятел и е редактирана, така че зрителят да може да мисли за ролята на фотографията в представянето на смъртта“, казва Мартинс. Творбата включва текстове, проекция и звуков компонент.

Галерия Chelouche (Тел Авив): Мики Крацман

Серията "Targeted Killing series (2010)" на Мики Крацман е кръстена на термина на израелските отбранителни сили (IDF) за таргетирано убийство на смятани за терористи хора. Крацман използва лещи от дроновете на IDF, за да снима обикновените минувачи в палестинското селище Исауия в Йерусалим. "Използвайки този обектив, всеки обект стана виртуален заподозрян", казва Крацман.

Карлие Гебауер (Берлин): Ричард Мос

Ирландският фотограф Ричард Мос използва военна термовизионна камера за документиране на бежански лагери за серията Heat Map (2016). "Камерата е предназначена да контролира границите и да се насочва към врага", казва Мос. "Използвайки я, за да разкажа историята за бежанската криза, поставям зрителите в състояние на дискомфорт, за да ги объркам."

 

Галерия Particulière (Париж): Лийс Сарфати

Серията "Oh Man" (2012-13)  на Лийс Сарфати е група от 17 широкоформатни снимки на мъже, които вървят през изоставен град. Произведенията са били "направени в центъра на Лос Анджелис преди неговото облагородяване", казва Сарфати. "Това не е документ, а визия, с която исках да се изправя пред зрителя. Работих от разстояние, за да създам двусмислена връзка между човека и пейзажа. "

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!