НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба "Животът в скулптура" в галерия "Сезони" (14.11.2017)

 Галерия „Сезони” представя Георги Георгиев  – млад и талантлив български творец с динамично и последователно развитие. Той е сред студентите на  проф. Емил Попов, във водената от утвърдения скулптор школа в  Националната Художествена Академия.

 

Проф. Емил Попов пише за настоящата изложба:

            Георги Георгиев представя поредната си творческа изява в галерия „Сезони“ със мото, което отразява дълбоко творческия му характер.

            „Животът в скулптура“ – кратка, ясна и изчерпателна концепция. Проследявайки годините, през които той реализира себе си като скулптор, а те не са много след  Академията. Мога спокойно и с радост да кажа, че Георги е от малцината млади колеги, които считам за работещи успешно. Подкрепям думите си, като изтъкна фактите, които стоят в биографията му. В трудното време на днешната реалност, както за материално съществуване и работа, така и в определянето на творческата територия, той намира своята безпогрешно, като следва импулсите на живота, които творческата му нагласа диктува. Затова и темите естествено идват от непроменливите източници за правене на изкуство ( в случая пластически образ) .

            Любовта и семейството, видяни по някога през литературните им превъплащения от класиката, а също и в енергията на човека в различни състояния от спортния устрем до сблъсака му с природната стихия и съдбата. Пластиката на тези творби е жива и богата. В нея могат да се прочетат  и професионалната опитност и спонтанното преживяване. Техническите му умения и похвати също щастливо реализират творческите импулси, като доказват наличието на безспорния му потенциал.

            Най-значими постижения в досегашната реализация на Георги, безспорно са двете му участия в Китай  през 2016 и 2017 г. на мащабни международни скулптурни форуми, в които той се представя след селекция на домакините по един изключително убедителен начин, като осъществи в бронз свойте работи оставащи  в тези колекции. Трябва да спомена и 6-те му участия в Дания на международни скулптурни симпозиуми, както и на национални такива у нас. Георги Георгиев има също и самостоятелни изложби в галерия „Арт 36“ – София и галерия „Възраждане“ – Пловдив. Всичко това доказва, че в творческото скулптурно пространство на България има още един млад, енергичен талант, на когото и на семейството му от сърце желая здраве и успешна работа.

10.11.2017 г.

Емил Попов – склуптор

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!