НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Баския и Шиле ще са новите мега изложби на фондация Луи Вюитон догодина (26.12.2017)
 Институционалната слава за Жан-Мишел Баския продължава да се развива с обявяването на голяма изложба на американския художнил във фондация Луи Вюитон в Париж следващата есен. Мащабната изложба (3 октомври - 14 януари 2019 г.) съвпада с изложба, посветена на австрийския експресионист Егон Шиле.

Изложбата на Баския, която ще се състои на четири етажа, ще включва около 100 творби, включително "Obnoxious Liberals" (1982),  заем от Broad Art Foundation в Лос Анджелис, и "На италиански" (1983 г.), която ще бъде отпусната от базираната в Кънектикът Фондация Брант.

Изложбата на Шиле, която ще запълни първия етаж на сградата, проектирана от Франк Гери, ще включва около 80 рисунки, акварели и картини, включително автопортрет с китайски фенер (1912), взет от музея Леополд във Виена.

"Макар и отделни, двете изложби позволяват едновременното съзерцаване на два сензационни труда. Екзистентният характер на линиите на Шиле, както и на Баския, е една от основните теми, повдигнати от Дитер Бухърт, куратор на двете изложби ", се казва в изявление за пресата.

Междувременно пролетната експозиция във фондацията - "L’Artiste, créateur de mondes", (10 април-27 август), ще представи творби на 25 международни художника "в две допълващи последователности". Първата част ще бъде поверена на японския художник Такаши Мураками, докато втората фаза ще бъде разделена на три части: Irradiances, включваща произведения на Матю Барни, Кристиан Болтански, Марк Брадфорд и Триша Донели); Là, infiniment ... (Тук безкрайно ...) и L'Homme qui chavire, обхващаща Анри Матис, Филип Парено и Кики Смит.

Бъдещата програма трябва да запази частния музей, открит от милиардера на луксозните стоки Бернар Арнаут през 2014 г., върху картата на изкуството и да увеличи броя на посетителите. Изложбата на колекцията Шчукин, която приключи там през февруари, привлече повече от 1,2 милиона посетители.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!