НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Яйои Кусама e героиня на детска книга (02.01.2018)
 Илюстраторът авангардист Елън Уенстейн и кураторът на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк (MoMA) Сара Сузуки публикуваха първата детска книжка. Главната героиня на историята е Яйои Кусама  - най-скъпоплатената художничка в света, според Artnet News. 

Уестейн изрисува книгата, а Сузуки написа текста за приключенията на Яйои. Книгата е наречена "Яйои Кусама: От тук до безкрайността" (Yayoi Kusama: From Here to Infinity!).

Авторите получиха помощ от студиото на Яйои Кусама - екипът на художничката консултира илюстратора и писателката, с идеята историята да не е в противоречие с фактите. Според детския роман малката Яйои живее с родителите си в град Мацумото и им помага да отглеждат растения. Един ден тя получава видение и оттогава момичето вижда целия свят в цветни точки - основният мотив в работата на Кусама.

"Направих няколко рисунки и когато бяха одобрени Сара написа текста. След това създадох финалните скици. Аз съм фен на творчеството на Яйои Кусама. Прочетох автобиографията й и си представих себе си на нейното място ", казва Елън Уенстейн.

Книгата "Yayoi Kusama: From Here to Infinity!" вече е налична в Amazon. Цената е 17.96 долара. 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!