НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Копия на Salvator Mundi на Леонардо да Винчи все по-търсени на пазара (09.01.2018)
След продажбата на Salvador Mundi (за 450 000 000 долара) на Леонардо да Винчи през ноември миналата година в Кристис, Ню Йорк, руските братя Симеон, Евгений и Михаел Позин, които ръководят студио в Берлин, създаващо копия на картини от стари майстори, са получили изключително много запитвания за произведението на художника. Тримата братя регистрират невиждан скок в поръчките си заради произведението, чийто оригинал тази година ще бъде изложен в Лувър Абу Даби.

Триото рутинно продава на колекционери, които Евгений Позин описва като "бизнесмени, академици, адвокати, лекари, световноизвестни диригенти, историци на изкуството и дори свещеници", реалистични имитации на произведения на Караваджо, Рафаел и Микеланджело. Но Леонардо е целогодишен фаворит - толкова голям, че братята, обучавали се в Санкт Петербург, планират следващата година в Берлин да представят копията си от ренесансовия майстор, включително тяхната версия на Salvator Mundi, за да отбележат 500-годишнина от смъртта му.

"Едно автентично копие на Salvator Mundi в оригинален размер, с дървена рамка с пукнатини и патина, ще струва около 10 000 евро", казва Евгений Позин. "По-сложните произведения", като „Раждането на Венера (около 1484 г.) на Ботичели или холандските натюрморти от 17-ти век, могат да достигнат цени до 20 000 евро.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!