НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Arco Madrid – киборги и визия за бъдещето (20.02.2018)
Arco Madrid, международният панаир за съвременно изкуство в Испания, променя стратегията си за 37-то издание (21-25 февруари). Вместо да изтъква гостуваща страна или регион сред своите 211 изложители, Arco се фокусира върху концепцията за бъдещето. Озаглавена „“What is going to happen is not ‘the future’, but what we are going to do” ("Каквото ще се случи не е бъдещето, а това, което ще направим") вдъхновена от цитат от аржентинския писател Хорхе Луис Борхес, секцията с куратори Чус Мартинес, Елис Ламер и Роза Лео представя 20 галерии със самостоятелни изложби на художници, чиито творби разглеждат бъдещето по различни начини.

"Бъдещето трябва да се разбира като философски въпрос и най-близкото до бъдещето е непрекъснатата защита на условията, които позволяват на творците да работят", казва Карлос Уроз, изпълнителен директор на Arco Madrid.

На практика тази тема се простира в творби, които се отнасят до съвременните идеи за утопична възможност в контраст с настоящите условия.

В галерия Емануел Лайър в Рим и Виена е видеоклипът на френския художник Лили Рейно-Девар, "Отвъд земята на минималните притежания" (2017 г.). Сниман в Марфа, Тексас, „комедията ужас" се фокусира върху осем млади, борещи се художници и разглежда облагородяването и разширяването на изкуството, земята, идеите и свободата.

Междувременно галерия „Crèvecoeur“ от Париж показва киборгските картини на аржентинския художник Адриана Минолити. "Адриана разрушава традиционните кодове на живописта и отразява такива въпроси като контекста след пола и бъдещия характер на киборга, за които тя е повлияна от киборгския манифест на Дона Харауей", казва Аликс Дионо-Морати, съсобственик на галерия „Crèvecoeur“.

Испанският художник Алваро Урбано (представен от галерията от Берлин „ChertLüdde“) създава "сценарий на архитектурата", основан на нереализираната скица на Archizoom - Teatro Impossibile (Impossible Theater, 1960 г.) като фон на програмта с дискусиите.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!