НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Български творци в Австрия (10.06.2010)
От 12 юни 2010 г. австийската фондация Естерхази (Esterházy) ще организира за трети път събитието посветено на съвременното изкуство „Завръщане в Централна Европа III” (Central Europe Revisited III).

Именно Естерхази се слави като една от най-знатните династии в Европа оформяла европейската история с векове.

Експозицията ще включва в себе си творби на 26 художника от Австрия, България, Сърбия и Унгария.

След много успешните издания на от изминалите 2007 и 2008 г. тази година организаторите на изложбата са избрали да фокусират вниманието си върху работите на страните, които ще участват за първи път, а именно Сърбия и България.

За първи път тази година сграда на бивш манастир ще бъде осигурена като допълнително изложбено пространство към замъка Естерхази, където ще се проведе експозицията.

Събитието ще включва картини, рисунки, скулптури, инсталации, фотографии и видео арт, а главен куратор е Др. Лоранд Хеги – един от най-изтъкнатите куратори и изкуствоведи в Европа.

Българското участие е подплътено от живещите в Париж и занимаващи се с видео арт, инсталации и фотография НИНА Ковачева и Валентин Стефанов, художникът Нестор Ковачев (р. 1981г.), победителката на наградата за съвременно изкуство „БАЗА” за млад автор Стефания Батоева, младият пловдивски художник учил в Академията за изящни изкуства във Филаделфия (САЩ) и в Академията за изящни изкуства във Виена -Коста Тонев и Боряна Венциславова, която живее във Виена и се занимава с видео арт и инсталации.

Експозицията ще се задържи до 01 ноември 2010 г.


Esterhazy
Esterhazy
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!