НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Стефан Загмайстер отвори „клиника за дизайн“ (11.09.2018)
Един от най-известните графични дизайнери в света Стефан Загмайстер използва своя профил в Instagram като инструмент за критикуване на работата на други дизайнери. Функциониращ като онлайн клиника по дизайн, базираният в Ню Йорк Загмайстер, насърчава дизайнерите да му изпратят проекта си, за да бъдат включени в неговата страница в Instagram. Работата се публикува в профила с кратък преглед, написан от Загмайстер в коментар. Неговите около 230 000 последователи също оставят мнението си в секцията за коментари.

Загмайстър, който основава своето студио за дизайн в Ню Йорк през 1993 г., излезе с идеята си, преди да си вземе традиционният за него едногодишен отпуск, преди шест месеца.

„Дизайнерите изпращат работата, която искат да бъде оценена", казва Загмайстер, който е създал бранд идентичността на марки и рекламни кампании за много популярни корпорации. „Избирам от многото, които изпращат, било защото са много добри и могат да бъдат пример за другите, или защото мисля, че те биха могли да бъдат подобрени с малка намеса“.

Избраните творби идват от дизайнери по целия свят и се публикуват няколко пъти седмично. „Установих, че общността на Instagram е много полезна – казва Загмайстер. "Повечето коментатори действително искат да подобрят работата, тя (общността) е много конструктивна.

На въпроса защо смята, че подобна услуга е полезна, Загмайстер отговоря: „Защото има възможност да помогне на някого“. „ В това  има смисъл“, казва той. „Ще продължа, докато съм на почивка, а след това вероятно ще направя студио отново, с млади дизайнери, които да идват в студиото".

В свой коментар за Dezeen критикът по архитектура и дизайн Александра Ланге твърди, че архитектите трябва да насърчават диалога в социални медии като Instagram, Twitter и Tumblr. "Социалните медии могат да направят критиката, интерпретацията, диалога и историята  част от ежедневието", каза тя.

 

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!