НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Художници покриха статуята на Максимилиан I в Мюнхен с павилион тип оригами (18.09.2018)
 Студио Морисън инсталира многостранен павилион около статуята на Максимилиан I в центъра на Мюнхен, за да повиши осведомеността за проблемите на бездомните и бедните в града. Озаглавена "Аз ще бъда с вас, каквото и да стане", инсталацията е проектирана от британските художници Хедър и Иван Морисън от Студио Морисън и Артур Дизайн и Инженеринг.

Скулптурата, която ще остане в града на площад Wittelsbacherplatz до 13 октомври, има изискан оригами дизайн, базирана на прост правоъгълник, сгънат в сложна зигзагообразна форма.

С четири входа, деветметровата куха скулптура покрива изцяло статуята на император Максимилиан I, който седи в центъра на площада. Само главата и вдигнатата ръка на ездача изпъкват.

По-голямата част от статуята е скрита или полускрита в зависимост от светлинните условия, но осветеността през нощта гарантира, че Максимилиан I се вижда отвътре в павилиона от определено разстояние.

"С четирите си входа скулптурата кани зрителите да влязат и проучат", обясни Иван Морисън. "По този начин следва историческата функция на павилиона."

Инсталацията е създадена като част от празника на 25-тия рожден ден на уличното списание BISS в Мюнхен. Подобно на голямото издание на Обединеното кралство, BISS се продава от хора, които са в социално затруднено положение, за да им осигури легитимен доход. Скулптурата е предназначена за подарък от BISS към хората от Мюнхен, за да им благодари за 25 годишната подкрепа.

"Тази работа и нейното заглавие означават подкрепа за бедните, болните и бездомните хора ", добави Карин Лох, изпълнителен директор на BISS. "Бедните хора винаги ще ни напомнят чрез присъствието си, че едно справедливо общество трябва да създаде основа за съществуване за всички ".

Инсталацията е изработена от CNC-изрязани конструктивни пластмасови рамки, облицовани със сребърни первази и стоманен скелет.

Иван Морисън и Хедър Пиър Морисън създават Студио Морисън през 2003 г., за да създадат произведения, които размиват границите между изкуството, архитектурата и театъра.

Част от предишните им проекти са розов павилион, оформен като ананаси от оригами в центъра на градина от 18-ти век в двора на двореца Berrington Hall и жълт PVC павилион, който осигурява на посетителите на холандски художествен фестивал възможност за сън в едно от най-тъмните места в Холандия.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!