НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Илън Мъск ще прати в космоса японския милиардер Юсаку Маезава и осем творци (25.09.2018)
SpaceX, компанията за космически пътувания, водена от технологичния предприемач Илън Мъск, обяви плановете си да направи японския милиардер, колекционер на изкуство и моден магнат Юсаку Маезава и екип от художници първите туристи в космоса за проект, наречен #dearMoon.

Начинанието ще бъде първият път, когато хора пътуват около Луната от последната мисия на Аполо през 1972 г. Маезава, който е наречен "домакин куратор" на проекта, дава "много пари" според Мъск, за да осигури всичките десет места на " Big Falcon", космически кораб, който SpaceX се развива от 2012 г. насам, за да изследва и колонизира други планети. По време на конференция на живо в завода на SpaceX в Калифорния, Маезава, който миналата година придоби картина на Жан-Мишел Баския "Untitled" (1983) за 110.5 милиона долара, сподели:“Ами ако Баския беше отишъл в космоса и видял близката луна? Какви прекрасни шедьоври би създал? Просто мисля за това сега и сърцето ми севълнува".

Колекционерът планира да вземе със себе си от шест до осем творци - които могат да бъдат художници, скулптори, режисьори, архитекти и модни дизайнери - и ще бъдат помолени да направят ново произведение въз основа на преживяното, когато се завърнат на Земята. "Тези шедьоври ще вдъхновяват мечтателя във всички нас", добавя Маезава.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!