НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Американски художник постави портрет на руския президент Владимир Путин в хотел на Доналд Тръмп (05.10.2018)

 Американският художник Брайън Уайтли е поставил портрет на руския президент Владимир Путин в хотел на американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон. Това се  съобщава  от информационния източник Hyperallergic.

Приятел на Уайтли, който e бил пожелал да остане анонимен,  е наел хотелска стая с номер 435 в началото на август. След което дава възможност на художника да постави въпросната картина там. Хотелът е на  минути пеша от Белия дом.

 

Според  художника, платното е било закачено в хотела повече от месец. През това време няколко гости са обитавали стаята, но без да забележат нищо. През септември художникът обаче е посетил  хотела и обявил на персонала, че е забравил нещо в стаята. "Те ме пуснаха там и успях да направя снимката, но привлякох вниманието, когато мениджърът забеляза какво се опитвам да понеса", каза художникът.

 

Представителите на хотела отричат инцидента. "Нямаше нищо такова", казва Патриша Тан, директор продажби и маркетинг в Trump International Hotel.

 

Художникът предоставя снимки от стаите, на които се вижда картината над диван с надпис "Хотели Тръмп".

.
.
.
.
Брайън Уайтли
Брайън Уайтли
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!