НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
В Деня на Будителите, Галерия Сезони представя изложба на детски рисунки от ателие "Приказен свят" (30.10.2018)
 Изложба на детски рисунки по случай 15 годишнината от създаването на Ателие ,,Приказен свят‘‘ ще представят в галерия “Сезони”.

Рисунките са резултат от десет годишното участие на Ателието в проект на фондация ,,Детето и фолклора‘‘ – ,,Българската народна мъдрост по света‘‘. Илюстрациите изобразяват български пословици, гатанки, басни, митове и легенди, приказки, издадени в 8 тома. Със съдействието на Агенцията за българите в чужбина, тази поредица е достигнала до много български училища  в цял свят.

Инсталация от 30 чадъра с кирилица и глаголица ще дооформят празничното пространство на галерия ,,Сезони‘‘. Създадени от деца на възраст 11-18 години .

На откриването на експозицията, ще бъдат раздадени отличия за благодарност , към изобразителното изкуство . Поканени са представители на посолствата на Чехия, Турция и  Азербайджан, за да връчат получените до момента награди , от международни конкурси, организирани от съответните държави , в които Ателие ,,Приказен свят‘‘ е взело участие. 

Изложбата се открива на Деня на народните будители , в 18.00ч. и ще продължи до 6 ноември.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!