НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Натюрморти поднесени по един различен начин (15.06.2010)
До 30 юли 2010 г. лондонската галерия „Гагосиан” вади почти неизвестните натюрморти на един от създателите на попарта Рой Лихтенщайн.
Мотото на изложбата и каталогът, който е направен специално за събитието е „Рой Лихтенщайн: Натюрморти”.

Това е и първото изложение на автора изцяло посветено на натюрморти, скулптури и рисунки, което се простира от периода 1972 г. до ранните години на 80-те.

Експозицията и каталогът представят над 50 натюрморти и скулптури притежание на видни частни колекции и музей от цял свят, включително и една серия от рядко показвани рисунки много, от които са скици на бъдещите картини и скулптури.

Всички произведения са ръчно изработени обърнати в плоски и с форми с масивни контури вдъхновени от вестници и печатни реклами, възпроизведайки оригинала.

Изложените творби покриват множество мотиви и идеи, започвайки от традиционните обекти използвани в един натюрморт – плод, цветя или вази и стигайки до съвременни народни теми като например умишлено баналните му натюрморти посветени на офиса и предметите, които съдържа неговото собствено студио.

Движения и различни сюжети в изкуството са поднесени сякаш оголени от собствената си същност и рационалност в творбите му и по един узнаваем начин „карикатурният” му стил изразително се откроява.


"Still Life with Silver Pitcher"

"Still Life with Cow's Skull"

"Still Life with Clock and Roses"
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
Installation View
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!