НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Галерия "Сезони" представя талантливи студенти от магистърски курс "Резба" с преподавател Роберт Цанев (12.03.2019)
 Четирима млади творци от нова генерация с актуално звучене, ясно дефиниран стил и модерно мислене, концептуални идеи и вдъхновение ще покажат авторски дървопластики в столичната галерия „Сезони“ тази вечер.
 
Те са с различен темперамент, търсения и прозрения. Творбите им създават усещане за баланс, за равновесие между материалното и духовното, между личното и професионалното. Четиримата автори са студенти в магистърския курс на доц. Роберт Цанев, специалност „Резба“.

Обучението в специалността следва традициите в българското изкуство. Голямото разнообразие на приложение на творческата дейност на художника, завършил специалност „Резба“, изисква специфични познания в различни области. Участниците в настоящата изложба притежават и доразвиват качествата си за индивидуална творческа работа по създаването на художествени произведения с уникален авторски стил и в различни материали. 

Александър Василев е художник, който се опитва да се развива и като лютиер. Голяма част от експериментите му с дървото са с акустична насоченост.

Творбите на Кристиян Караиванов са пряко свързани с кинетиката, която той счита за част от изкуството на 21. век. Целта им е да провокират усещане в зрителя, че не е сам в стаята - наблюдаващият става участник в трансформацията. Произведенията на Кристиян създават различно усещане за движение.

Търсенията на Никола Божков са свързани с експерименти върху анаморфозата и възможностите, които дава перспективата като метод на изразяване. Анаморфозата е вид конкретна проекция или перспектива, която изисква наблюдателят да използва специални устройства или да заема конкретна гледна точка, за да улови търсеното изображение. В диалога между него и творбата се провокира активната намеса на гледащия, за да намери гледната точка, от която да види, че "това, което е, не е това, което е".

Творбите на Ралица Ананиева  изграждат свят, изпълнен с фантазни образи и причудливи форми, свят цветен във всяка една посока. Геометрията в произведенията й излъчва едновременно динамика и спокойствие и създава едно поле, чието лоно се намира в чистата форма. Серията мебели на Ралица дава възможност на зрителя да се докосне до един приказен свят и да избере от него своя герой.

Изложбата ще бъде отворена за посетители от 12 март до 4 април 2019 г.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!