НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Гол мъж в Третяковската галерия се появи на видео (26.03.2019)

 Разходката на гол мъж с препаска в Третяковската галерия бе качена на видео. Новината бе публикувана във вестник "Комсомолская правда". Видеото показва как един практически гол човек минава през залите, а също така внимателно разглежда картината на Врубел “Христос в Гетсиманската градина” .  Видеото може да се види на: https://lenta.ru/news/2019/03/20/navalil_installyatsiu/

 

Според информационната агенция ТАСС в пресслужбата на музея инцидентът е определен като несанкциониран пърформанс. Авторството се приписва на "съвременен художник". В същото време културната институция изясни, че няма заплахи за произведенията на изкуството и посетителите.

 

Предишната сензация, свързана с Третяковската галерия бе когато на 27 януари тази година Денис Чуприков открадна картина на Архип Куинджи в работно време и пред посетителите. Той отива до платното, сваля го от стената, изважда го от рамката и изчезва. Свидетелите на престъплението възприемат крадеца за служител на музея.

.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!