НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Двама щастливци ще прекарат една нощ с Мона Лиза (16.04.2019)
 Ако губите ума и дума при мисълта да прекарате нощ в Лувъра и мечтаете да се срещнете с „Мона Лиза” насаме, тогава трябва да вземете участие в томбола, която ще даде възможност на двамата щастливци да пренощуват в най-посещавания музей на света от 30-ти април до 1-ви май. За целта, трябва да влезете в популярен сайт за нощувки и да опишете защо сте „идеалният гост на Мона Лиза“.

Под звуците на френска музика, победителите ще вдигнат наздравица за „Мона Лиза“ с аперитив, вдъхновен от ренесансовата кухня, седейки срещу шедьовъра на луксозен диван. Но с това изисканата вечеринка не свършва. След аперитива ще опитат вечеря в импровизирана дневна, като ролята на хазяйка ще бъде изпълнена от богинята на любовта и красотата - Венера Милоска. След това ги очаква акустичен концерт в луксозните апартаменти на Наполеон III. А в края на тази необикновена вечер победителите ще бъдат преместени в спалня точно под пирамидата. Събитието се провежда в чест на 30-годишнината на стъклената пирамида на Лувъра.

През 2017 г., учителя Стефан Каспер прекара нощта на музеите, пред платното на Рембранд – „Нощна стража“. По този начин амстердамският Райксмузеум награди 10-милионния си посетител. След това щастливият притежател на билета заяви, че „е спал само на два метра от Нощна стража“ Той бе оставен в музея напълно сам за цяла нощ, а на пода специално за него бе поставен червен килим.

Има и по-драматични истории в този дух. Миналото лято сибирецът Димитрий Лапаев прониква в Павловския държавен музей-резерват, разбивайки прозорец в стаите на императрица Мария Федоровна. Разхожда се из двореца, хапва и пийва от храната донесена с него, а след това заспива на паркета. Вземайки преспапие, излиза обратно през прозореца, а  на сутринта е заловен. За това деяние получава 2,5 години затвор.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!