НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Портретът като състояние в галерия Дебют (18.06.2010)

Учениците от 11 клас специалност Живопис в Националното училище за изобразително изкуство „Илия Петров” редят своята втора самостоятелна изложба. От 21 до 30 юни в галерия „Дебют” в столицата те показват картини с надслов „Портрети”. Заглавието обаче е условно, предупреждават от салона. Под „портрет” младите разбират всичко, което дава представа за един човек - външна прилика или вътрешно състояние, емоционална връзка...

„Портретът може да е и приключение, и експеримент, и начин да погледнеш от неочаквана гледна точка” – обяснява галеристката Олимпия Николова.

Младите автори вярват, че техните картини носят лични послания за смисъла на изкуството. Ръководител на класа е една от най-емоционалните жени-живописци у нас, Мими Добрева.

Първата изложба на учениците от тази група бе през 2009 г.

„Портрети”
Живопис на ученици в 11 клас на НУИИ „Илия Петров”
21 - 30 юни 2010
Галерия Дебют, бул. “В. Левски” 62
Автори : Ния Якимова, Мария Таскова, Криста Вачева, Рада Крачанова, Даниел Данов, Елена Карачева, Станислава Анчова, Станислава Иванова и Сара Маноян -


 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!