НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Художници събуждат енергията на пещерите край Карлуково (18.06.2010)

11 от най-популярните наши художници от средното поколение „събуждат” енергията на забравените красиви пещери и гори край село Карлуково. От 21 юни до 2 юли 2010 там се събират Кольо Карамфилов, Вихрони Попнеделев, Станимир Видев, Ганчо Карабаджаков, Димитър Чолаков.
Организатор на пленера е художникът Брайко Брайков и неговата рекламна агенция.
Селото, известно със своите скални релефи, над 400 пещери и дом за душевно болни, има магична атмосфера, твърди Брайков. Той и неговите колеги от рекламната агенция реставрирали комплекс със стари къщи, които да се превърнат в база за пленера и целогодишен артцентър. В бъдеще той възнемарява да кани автори от цял свят там.

Участници в пленера: Гергана Минкова, Медея Янкова, Снежана Живкова, Божидар Тонев, Борил Танев, Брайко Брайков, Вихрони Попнеделев, Ганчо Карабаджаков, Димитър Чолаков, Кольо Карамфилов, Станимир Видев.Карлуково е известно с красивите си пещери
Карлуково е известно с красивите си пещери
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!