НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ангели без маски и дрехи (14.05.2019)

 От април до юни берлинската галерия  Camera Work“  е домакин на изложбата Ангели и икони , която представя австралийския фотограф Ръсел Джеймс. Неговите творби не са свързани с религията - освен ако, разбира се, красотата на голото женско тяло не се счита за проявление на Божественото на Земята. 

Във времето на своята ярка биография, Джеймс, който е бил заварчик и полицай, сякаш неочакванопроявява голям интерес към фотографията и в днешно време е смятан за равен на такива легенди като Ървинг Пен и Хелмут Нютон. Той е работил с десетки световно известни супермодели и е допринесъл значително за формирането на съвременни концепции за красота.

Няколко думи за Ръсел Джеймс. Той е роден през 1962 г. в Пърт, Западна Австралия и прекарва голяма част от детството си, като се премества от град в град поради трудностите на семейството му, принадлежащо към  работническата класа. След като е напуснал училище на 14-годишна възраст, Ръсел започва първата си работа в завод, който рециклирал боклуци. След като е работил във фабриката, Ръсел е имал още няколко подобни опити за препитание, за да свърже двата края. След пътуването си до Япония и Швеция Ръсел пристига в САЩ през 1989 г. Тогава започва да снима. печели престижни награди за добро ползване на фотографска техника. Постепенно творбите му са били поръчвали от водещите модни списания, включително Vogue, Sports Illustrated, American Photo, W, Marie Claire и GQ. Джеймс е работил с много известни модели като Алесандра Амбросио, Тайра Банкс, Жизеле Бюндхен, Наоми Кембъл, Каролина Куркова, Адриана Лима, Мишел Алвес, Мариса Милър, Ана Беатрис Барос, Хайди Клум, Анджела Линдвал.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!