НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Банкси с нов удар във Венеция (28.05.2019)
Популярният със своите графити на социална тематика артист, известен като Банкси, е поставил сергия във Венеция. Британският уличен художник е публикувал видеоклип в Instagram, показващ мистериозна фигура, събираща набор от картини на брега близо до площад Сан Марко подобно на местен художник и уличен продавач.

Табелка с думите „Venice in Oil“ (Венеция в маслени бои) е поставена до поредица от подходящи свързващи се по между си образи, които, както се вижда от снимката заедно изобразяват едно огромно круизно корабче, около което плуват гондолиери с лодки, както и местните забележителности. (Замърсяването и проблемите причинени от огромните круизни кораби, които плуват по grand Canal продължават да оказват лошо влияние на околната среда).

Във филма оценяващите го преминаващи италианци казват, че творбите на Банкси са „наистина красиви“, но без разрешително, художникът е принуден да събере щанда си след като местните полицаи се намесват. Вижда се фигура облечена в тъмни дрехи, която напуска мястото, като на заден план се чува сирената за мъгливо време.

Банкси пише „въпреки че е най-голямото и най-престижно събитие за изкуство в света, по някаква причина не съм поканен [Венецианското биенале]“. Художникът обаче има графит във Венеция; Шегаджията изглежда е оставил своя отпечатък върху града на лагуната, като наскоро е оставил шаблон на дете мигрант, носещо спасителна жилетка, която държи запалена гореща неонова розова светлина (димка).

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!