НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Клип за певицата Били Aйлиш повтаря творбите на Маурицио Кателан (18.06.2019)
 Очевидно, режисьорът на видеото Дейв Майерс използва изображения, заимствани от художници и то не за първи път.

Режисьорът, който снима клипове за звезди като Тейлър Суифт и Травис Скот, отново е обвинен в копиране на творби на съвременни художници. Този път, Дейв Майърс, заради чиито клипове звезди като Ариана Гранде и Кендрик Ламар станаха обвиняеми в дела за авторски права, бе заподозрян в използването на изображения от творбите на Маурицио Кателан и Пиерпаоло Ферари във видеото за хита на Били Айлиш Bad Guy”.

Премиерата на видеото се състоя през март, едновременно с излизането на новия албум на певицата „When We Fall Asleep, Where Do We Go?“. Скоро след появата на клипа потребителите на Reddit забелязаха сходството на някои части от видеото със снимки на творби на Кателан и Ферари, направени за Toiletpaper Magazine, излизащо два пъти в годината (сатирично издание, създадено през 2010 година от двамата творци). Сред най-ярките паралели са изображения на отрязани глави в пълни с вода прозрачни пликове и мъж, лежащ на гърба си докато в устата му изсипват мляко и мюсли.

Очевидно не се говори за официално сътрудничество между режисьора и художествения дует.

Съвременният художник Маурицио Кателлан и Пиерпаоло Ферари са дуото зад TOILETPAPER, със своите надути хиперреалистични образи, разбиващи преобладаващите схващания и фотографските традиции на модата. Фотографът Пиерпаоло Ферари се среща за пръв път с художника, когато го снима преди повече от десет години. Магията се случва и двамата създадат експерименталното списание за изкуство TOILETPAPER през 2010 г. В свой собствен клас, самото издание предлага внимателно изработени снимки в уникално време и психическо пространство.

От Toiletpaper Magazine казват: „Честно казано, ние не знаехме нищо за това видео ... никой от участниците в този проект не се опита да се свърже с нас. Определено ще проверим как и защо се е случило това.“. Досега не са получени коментари от Майерс или от художниците.

 

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!