НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Студентите срещу съкращението на бюджета в университетите (22.06.2010)
Студенти от Националната художествена академия и другите висши училища по изкуствата в София излязоха на протест срещу 20%-то орязване на бюджета на университетите.
С плакати "3 пъти мери, веднъж режи", „Животът е изкуство, коя конституция позволява посегателство върху него” и други повече или по-малко сърцераздирателни лозунги те се опитаха да разчувстват минувачите в градинката между Народното събрание и академията.

Студентите събираха подписи от минувачите без да имат ясно очертани искания, просто настояваха да им се обърне внимание. Свиването на бюджета ще доведе до сътратяване на професори, орязване на средствата за стипендии и докторантури. Студентите заявиха, че това е все още спонтанен протест и с времето техните акции вероятно ще станат по-сериозни.


 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!