НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Най-добрите безплатни приложения за любителите на изкуството (17.09.2019)
 Google Arts & Culture

Предлага се на iOS и Android

Въпреки че е от 2016 г., многостранното приложение Google Arts & Culture се изстреля към върха на класациите на iOS и Android в началото на миналата година, когато разработчиците му добавиха инструмент, който свързва историята на изкуството с духа на времето: „Art Selfie“. Функцията използва софтуер за разпознаване на лица, които да съответстват на лицето ви създавайки изкуствено-исторически двойник (подобно на по-новото приложение Twinning на PopSugar, което събира хората с техните двойници знаменитости). Приложението предлага също възможност да видите произведение, което не можете да видите лично, като разгледате музейни колекции или предприемете виртуални обиколки.

Google добави още една иновативна функция към приложението: „Pocket Gallery“, която използва разширена реалност, за да доведе до вас всичките 36 майсторски картини на великия холандски художник Йоханес Вермеер. Като просто стартирате приложението и го насочите надолу към пода или плота, можете да надникнете в седем галерии и да разгледате фините детайли на емблематични картини - като „Момиче с перлена обеца“(1665 г.) - от комфорта на вашия дом.

 

Smartify

Предлага се на iOS и Android

Smartify започва със страстта на четирима приятели да посещават музеи и да се срещат с изкуство. Откриването и споделянето на невероятни истории зад произведения на изкуството остава в основата на глобалната технологична компания.

Често любителите на изкуството биха искали да знаят повече от името на художника: как е възникнало произведението, времето, през което то е създадено и всички истории зад него. Така се озоваваме в Уикипедия, нали? Сега всичко, от което се нуждаете, е това приложение, което ще сканира работата пред вас и ще разбере всичко, което трябва да знаете за нея. Невероятно, нали?

 

WikiArt

за iPhone

Художествена енциклопедия

WikiArt е приложение за образование от Waleed Azhar. Това е проектът на WikiArt.org, който има за цел да направи произведения на изкуството по целия свят достъпни за гледане от всички. Всеки път, когато потребителите искат да видят произведения на изкуството, но са ограничени от география, време и поверителност от някои институции, те могат да използват това приложение, за да ги гледат на мобилните си устройства. Потребителите навигират в приложението, като избират картини, художници и персонализирано търсене с параметри като Любими, Представени, Популярни, Стил, Жанр и Последни. Те също могат да въвеждат ключови думи, свързани с произведението на изкуството, което търсят. Всеки може да оцени творбите на добре известни художници, без да ходи до музея.

 

Някои от големите световни музеи стартират и собствени приложения, ето и нашият избор за топ 3:

Гугенхайм

Инсталирането на приложението на Гугенхайм на телефона ви ще ви спести парите да отидете в Ню Йорк. Дава ви възможност да направите виртуална обиколка на един от най-богатите музеи в света, посветен на съвременното изкуство, от комфорта на вашата собствена всекидневна. С това приложение можете не само да видите текущите експонати, но и да отидете зад кулисите в миналите изложби на музея. Приложението включва и графичния план на музея и подробна информация за всички произведения от неговата колекция. И още един приятен бонус: можете да споделяте любимите си произведения на изкуството с приятелите си чрез социалните медии.

 

Musée du Louvre

Официалното приложение на Musée du Louvre ви позволява да сте в крак с изложбите, да разглеждате стотици шедьоври с висока резолюция и да научите за престижната история на музея от експерти в тази област. Можете дори да изтеглите известни изображения и да ги ползвате като тапет и скрийнсейвър, за да добавите нотка на култура към вашия смартфон.

 

Райксмузеум

Най-известните експонати на най-големия музей на изкуствата в Амстердам включват „Нощна стража“ от Рембранд и „Дрозд“ от Вермеер. Но тези изключителни картини не са единствената атракция, която прави Райксмузеум забележителен. Всъщност музеят съхранява много други артефакти. Ако искате да се запознаете с тях, виртуалната обиколка из тази галерия е правилен избор. Придружени от приятна музика и коментари на гида, вие ще бъдете част от увлекателно пътешествие в света на изкуството.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Smartify
Smartify
WikiArt
WikiArt
Гугенхайм
Гугенхайм
Musée du Louvre
Musée du Louvre
Райксмузеум
Райксмузеум
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!