НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Синът на Кадафи открива изложба на либийското изкуство в Москва (29.06.2010)

Произведения на сина на либийския лидер Мумар Ал Кадафи - Саиф Ал-Ислам са изложени в Москва в обща експозиция на древно и съвременно либийското изкуство, съобщи RIA novosti. Експозицията носи заглавието  „Пустинята не мълчи”.

В нея са включени археологически артефакти и произведения на съвременни художници, сред които медиен интерес предизвика най-вече сина на либийския лидер.

Основните теми в картините на Кадафи-младши са тези за спокойните пейзажи от либийската пустиня, Арабските коне и тигри и портрети на своя баща.

Кадафи младши лично донесе творбите и откри изложбата. „Добре дошли в пустинята, тъй като тази експозиция идва от пустинята, която никога не мълчи. Тук може да видите всички цветове на либийската пустиня” – каза той на откриването.

Саиф ал-Ислам Кадафи е роден през 1972 г. в Триполи. През 1994 г. завършва „Al Fateh University” в Триполи.


По-късно завършва магистратура във виенския „IMADEC University”, а след това взима и докторска степен в лондонското „School of Economics”.


 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!