НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Млади артисти преправят пловдивския квартал "Капана" (08.07.2010)

Наскоро пловдивската галерия "Сариев" заяви желанието си да представя проекти на млади куратори. Какво се разбира под думата "млади" не стана ясно, но като цяло предложението звучи като похвална амбиция да се даде сцена за хора, които няма къде да покажат своите идеи. Обаче, първият млад изкуствовед, поканен от "Сариев" да представи свой самостоятелен проект е Владия Михайлова, куратор на столичната галерия "Васка Емануилова", филиал на Софийската градска художествена галерия. Човек с достойнство и идеи, но и с добра позиция в артсредите, т.е., твърде далече от представата ни за дебютант без сцена да ги покаже. Всъщност, това е най-лесната идея, първото нещо, което идва на ум на четящ за арт българин, когато чуе словосъчетанието "млад куратор".

В случая Владия Михайлова работи с авторите Кирил Кузманов и Светослав Мичев, чиито произведения, "са художествени намеси в пространството на квартал „Капана” в Пловдив" - пишат от галерия "Сариев".

Проектът превръща квартал „Капана” в своя тема. Авторите създават концептуална рамка на квартала, обясняват от "Сариев". Ще бъде изпълнена истинска художествена намеса в "Капана", обещават от галерията, както и изложба.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!