НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ОБЪРКВАНЕ НА ОБРАЗИТЕ - Сюрреализъм, фотография, филм (12.07.2010)
Тази изложба събира близо 400 произведения в Мадрид за една изключителна панорама на сюрреалистичната фотография.

Обширна селекция на най-добрите творби и непоказвани снимки на Ман Рей, Ханс Белмер, Клод Каун, Раул Убак, Жак-Андре Боафар, Морис Табар ще бъде събрана до 12 септември в Мадрид. Изборът на техните произведения обединява в себе си различните измерения на сюрреалистичната фотография: публикации в списания и книги, рекламни снимки, фотографски колекции, фотоматони и др.

Събитието открива възможността да се видят колажи на известните фигури в сюрреалистичната вълна като Андре Бретон, Пол Елюар, А. Арто и Жорж Юне, заедно с фотографските експерименти на Лео Мале или Виктор Броне.

Повече от двайсет години след експозициите на Розалинд Крос и Жан Ливингстън, „Объркване на образите” („La Subversion des images”) поставя под въпрос използването на фотографията и живия образ от сюрреалистите. Всяка от деветте зали на изложението предлага директен фотопоглед над базисните идеи на сюрреализма, като произведенията са обединени около дадена ключова концепция.

Експозицията предлага също поредица от късометражни филми, реализирани от сюрреалистични творци като Луиз Бунюел, Ман Рей и Жермен Дюлак..
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!